Kæledyr er vores trofaste ledsagere gennem alle livets aspekter – og derfor vælger man at have sit kæledyr med på ferie. Når man vælger at tage sit kæledyr med på ferie til udlandet, er der imidlertid en række faktorer, som man skal være opmærksom på. Nedenfor har vi samlet nogle af de ting, du skal have styr på inden afrejse. Skulle du være i tvivl, hjælper vi gerne i klinikken. Hos Dyrlægehuset Aulum har vi stor erfaring med vaccination og forberedende behandlinger, så du og dit kæledyr er klar til nye eventyr!

Regler og forsikringer: Vigtige gøremål inden afrejse

Skal I sydpå til sommer, er der en række forbehold, som du skal være særligt opmærksom på som dyreejer. Når først man træder over landegrænserne, er der nemlig en række sygdomme, som kan være farlige for både dig og dit kæledyr. Mange af disse sygdomme smitter ved flåter – og derfor anbefaler vi, at du investerer i forebyggende præparater. Er du i tvivl om, hvilke særlige regler der er i det pågældende land, henviser vi til Fødevarestyrelsens hjemmeside for udenlandsrejser med kæledyr. Når du kommer ind til vaccination med dit kæledyr, vil vi spørge dig, om du planlægger en rejse i den nærmeste fremtid. Er dette tilfældet, vaccinerer vi i henhold til de gældende regler. Det er også muligt at få en ormekur hos os, så din hund er beskyttet med parasitter som Rævens Dværgbændelorm.

Skab en rolig atmosfære med den rette rejseform

Skal du på ferie med dit kæledyr, er det ikke unormalt, at dyret kan føle sig stresset og ubehageligt tilpas – særligt hvis I skal udenlands. I sådanne tilfælde er det væsentligt, at man har sin hund eller kats velbefindende for øje. Skal I med fly, skal kæledyret være i bur. Vær derfor sikker på, at dit kæledyr er vant til burets omgivelser og derfor føler sig tryg under turen. Gør eventuelt rummet lidt hyggeligt med legetøj og et blødt tæppe, så kæledyret kan falde til ro. Rejser I i bil eller med campingvogn, har jeres kæledyr større rum til at bevæge sig frit. Hvis dit kæledyr ikke er vant til at rejse, kan det være en fordel at starte ud med små køreture. Jo mere velkendt situationen er, jo bedre er kæledyret rustet til de længere ture.

Tips og tricks til vands og lands

Når I skal rejse, er det væsentligt, at I har omgivelserne med i jeres planlægning. Forskellige terræner medfører ofte flere udfordringer, og det er vigtigt at have få øje inden afrejse. Kommer I til at bevæge jer igennem store skovområder, er der større risiko for at blive stukket af myg eller flåter. Af den årsag kan det være en god idé at investere i forebyggende behandling, som modvirker flåtbid. Skulle du være i tvivl om, hvordan du bedst forbereder dit kæledyr til rejsen, er du velkommen til at kontakte os løbende. Vi står klar i klinikken mellem Herning og Holstebro med kompetent behandling, uanset om du ønsker vaccination eller et simpel råd om afrejse. Hos os er du og din 4-benede ven i sikre hænder hvert skridt på vejen.