Vi tilbyder

Vi tilbyder

Vi tilbyder

Vi tilbyder

Røntgen & Ultralydsscanning

Røntgen

På klinikken har vi et helt nyt digitalt røntgenanlæg. At det er digitalt betyder, at man i løbet af meget kort tid har billederne fremkaldt, og det er også let at dele billederne, hvis der f.eks. er brug for en second opinion.

Ofte tages der røntgenbilleder i forbindelse med sygdom. Det kan eksempelvis være ved smerter i og omkring led og knogler, ved mistanke om hjerteproblemer eller måske et fremmedlegeme.

Røntgen kan dog også bruges til mere fornøjelige ting. Bl.a. kan man bruge røntgen til at vurdere antallet af hvalpe i en drægtig tæve.

Derudover er vi også godkendte til at tage røntgenbilleder af hofter (HD), albuer (AD) og skuldre (OCD) til bedømmelse i Dansk Kennel Klub (DKK).

 

Ultralydsscanning

Klinikken har også en ultralydsscanner. Ultralydsscanning kan bruges til mange ting, og kan være et meget brugbart supplement til røntgen, da nogle ting, som ikke kan ses på røntgen, kan ses på ultralydsscanning og omvendt. Scanneren er især god til undersøgelser, hvor man skal se på små detaljer – f.eks. om strukturen og blodkarrene i leveren er normale. Ved ultralydsscanning kan man også se bevægelser – f.eks. når man skal se, om der er hjerteslag hos fostrene på et drægtigt dyr.

Nogle af de sygdomme, hvor det ofte er relevant med ultralydsscanning er nyreproblemer, leverproblemer, mistanke om livmoderbetændelse eller væske i bughulen. Og så selvfølgelig drægtigheder – men det er jo ingen sygdom.

 

Kontakt

Kontakt os  for spørgsmål og priser

Dyrlægehuset Aulum

Telefon & E-mail

Åbningstider

Mandag-fredag: 8-16

Adresse

Industrivej 16, 7490 Aulum