Dyrenes tandpleje er mindst lige så vigtig som vores. Hos Dyrlægehuset Aulum udfører vi tandbehandlinger efter bogen, så du kan blive opmærksom på din hund eller kats tandproblemer, før de udvikler sig. Besøg os i klinikken mellem Holstebro og Herning – så hjælper vi med at få rene tænder!

En sikker gennemgang af tænder og mundhule

Vores klinik opstod med en grundtanke om at give tid til dyrene og derved skabe værdi for dig som ejer. Vores procedurer er konsekvente, og vi går aldrig på kompromis med dit kæledyrs helbred – specielt ikke når det gælder tand- og mundhygiejne. Ligesom os mennesker har både katte og hunde behov for tandpleje. Børster man ikke tænder regelmæssigt, kan skidt sætte sig og danne plak. I værste tilfælde kan manglende tandpleje medføre tandsygdomme, som ofte først viser sig, når det gør ondt på dyret. Hos os kan I bestille tid til et tandtjek og derved få overblik over dyrets tandsundhed. Vores tandundersøgelser foregår, mens dyret er vågent. Under behandlingen tjekkes der for tandsten, knækkede tænder og rødme af tandkødet. Da dyret er vågent, kan det være en udfordring for os at få dem til at samarbejde. Derfor anbefaler vi, at du træner dit kæledyr til at få tjekket tænderne.

Hundens tandpleje: Sådan forebygger du sygdomme

Hunde stimuleres af legetøj – og derfor kan nogle hunde finde på at bide i næsten alt, hvad de kommer i nærheden af. Når hunde bider i hårde materialer, kan det imidlertid få konsekvenser for deres tandsundhed – særligt hvis de begynder som hvalpe, hvor tænderne endnu ikke er færdigudviklet. Af den årsag bør du undgå at lade din hund komme i nærheden af tennisbolde, sten eller store kødben. I stedet kan du investere i tyggelegetøj, som både forebygger tandsygdomme og give sin hund noget at bide i. Foruden tyggelegetøj er regelmæssig tandbørstning også et vigtigt led i opretholdelse af din hunds tandsundhed.

Tandtjek for katte i alle aldre

Uanset om du har en inde- eller udekat, er der ingen grænser for, hvad den kan få fat i med sine skarpe tænder. Derfor er det vigtigt for kattens velbefindende, at du som ejer tager hånd om dens tandpleje i kraft af regelmæssig tandbørstning. Foruden rensning af tænderne findes der også tyggelegetøj, som er særligt udviklet til katte. Har du problemer med at få tandbørsten nær din kat, kan dette være en god start. Som alt andet kræver tandbørstning tilvænning – så gør din kat tryg ved proceduren gradvist.

Hold munden rask med disse tips

Tandbørstning er en essentiel del af en god mundhygiejne – men hvordan får man lige børstet sine kæledyrs tænder uden modstand? Første skridt på vejen er at vælge en god tandpasta. Vi anbefaler derfor, at du tager et smut forbi vores klinik og forhører dig om mulighederne. Der findes mange forskellige tandpastaer med smage, der vil behage din hund eller kat. I denne forbindelse er det væsentligt, at du er opmærksom på, at du aldrig må benytte almindelig tandpasta til dit kæledyr. Den naturlige mængde af fluor i almindelig tandpasta kan være direkte sundhedsfarligt for hunde og katte. Når først du har udvalgt tandpastaen, handler det om at gøre tandbørstning til en daglig rutine. Start stille ud ved at forsøge at åbne munden på dit kæledyr – men kun i få minutter. Hver dag kan du udvide denne procedure, så du til sidst har mulighed for at børste med en blid tandbørste. Efter tandbørstningen kan du belønne dit kæledyr med leg eller en godbid. På sådan vis forbinder din hund eller kat tandbørstningen med noget positivt.

Professionelt tandtjek nær dig

Når det gælder tandsundhed, kan regelmæssig tandbørstning desværre ikke klare alle problemerne. Nogle gange opstår tandproblemer som følge af gamle skader eller uheld, som du som ejer ikke kan kontrollere. Af den grund anbefaler vi, at du og dit kæledyr tager et smut forbi vores klinik til et tandtjek årligt. Under konsultationen vil vi kunne se, hvilke problemer der er eller kunne opstå og på den måde forebygge, inden det udvikler sig til tandsygdomme. Vi har stor erfaring med tandpleje af dyr – og vi har altid dit kæledyrs velbefindende for øje, når vi undersøger.